Grecia este o ţară dependentă de importuri. În anul 2008, acestea s-au cifrat la 55,69 miliarde de Euro în timp ce exporturile nu au depăşit 17,20 miliarde de Euro cu o creştere de 2,6 % faţă de anul 2007. În mod tradiţional, principalele ţări furnizoare sunt ţările Uniunii Europene,  dintre care se remarcă Germania, Italia, Federatia Rusa, Franţa si Olanda precum si SUA, Japonia, Coreea de Sud.

Referitor la  ţările  de destinaţie ale exporturilor, pe primele 3 locuri se află Germania, Italia şi Cipru urmate de Bulgaria, Marea Britanie, Romania, Franta , SUA si Turcia (tarile din zona Balcanilor au o pondere de 20% din valoarea exporturilor elene).

Principalele produse care fac obiectul importurilor grecesti sunt:  echipamente industriale,  masini si aparate electrice, produse chimice (mase plastice, ingrasaminte ),  petrol, alte produse minerale si materii prime, autoturisme, produse metalice, materiale de constructii, confectii si incaltaminte, bauturi, mobila si material lemnos, produse de sticlarie si cereamica, produse alimentare si bauturi.

Principalele produse care fac obiectul exporturilor grecesti sunt:  echipamente electronice si de telecomunicatii, tehnica de software, produse chimice, produse alimentare, bauturi si tutun,  fructe si legume.

Se poate coopera in domeniile: petro-chimie, gaze si petrol, servicii pentru telecomunicatii, IT, servicii financiare, agricultura.

Shipping-ul si turismul sunt alte doua sectoare importante ale economiei elene in care se poate coopera.

 

Relatii bilaterale

In anul 2008 volumul schimburilor comerciale bilaterale a atins un nivel de 1.415,52 milioane de Euro din care 608,94 mil. Euro export (crestere cu 21,4 %) si 806,58 mil. Euro import (crestere cu 3,46 %).

La 31.03.2009 in Romania erau inregistrate 4.571 societati comerciale cu capital elen, reprezentand 2,82% din numarul total ( investitii directe de  capital ), avand un capital social total de 927,9,7 mil euro ( locul 8 ) reprezentand 4,06 % din capitalul total al investitiilor straine in Romania. Grecia afirma ca investitiile insa in Romania sunt la nivel de cca 3,0 miliarde $, cele mai mari din Europa de est, facand mentiunea ca mare parte din acestea au capital de provenienta elena, dar transferat din alte tari cum ar fi Cipru si Luxemburg, Elvetia etc.